Opera per Tutti

In 2007 vatte de mezzosopraan Mylou Mazali het plan op om een nieuwe vorm van operaconcerten te introduceren. Naast het bestaande aanbod van opera zocht zij naar een concept waarin losse operafragmenten worden gepresenteerd en waarbij ‘highlights’ uit meerdere opera’s binnen één voorstelling ten gehore worden gebracht. Het doel van Opera per Tutti is tweeledig, namelijk opera voor iedereen beschikbaar te maken door een laagdrempelige toegang tot de concerten en het bieden van een podium voor beginnende operazangers.
Naast de in het verleden vaste locatie, Vondelkerk, is Opera per Tutti reeds ten gehore gebracht in Utrecht (Spoorwegmuseum en Geertekerk), Den Haag (Dr Anton Phillipszaal), Den Bosch (de Toonzaal), Maastricht (St Janskerk) en Amsterdam (Buiksloterkerk), Groningen, Rotterdam, Ede, Arnhem, Heerlen, Breda, Kapelle en Schagen

Opera per Tutti brengt een wisselend programma met een steeds variërende cast. Zappend door het operarepertoire, met maandelijks een ander programma van 17 solo-aria’s en ensemblestukken van Monteverdi tot Menotti. Naast artistiek leider, presentator en mezzosopraan Mylou Mazali treden een sopraan, een mezzo-sopraan/alt, een (counter)tenor en een bariton of bas op. Deze cast wordt begeleid door een pianist. 

Professionele zangers en bijzonder (inter)nationaal jong talent werken intensief samen om het publiek te laten genieten. Dit professionele kwintet brengt muziek van hoge kwaliteit en neemt de bezoeker mee langs een doorsnede van aria’s en ensemblestukken uit verschillende opera’s. Niet alleen hoogtepunten maar ook onbekende pareltjes staan op het programma. Opera per Tutti! is een appetizer voor de operabeginner en een lekker tussendoortje voor de operakenner. 

Een voorstelling van Opera per Tutti duurt 2 uur, inclusief pauze. In elk concert worden fragmenten uit 5 of 6 verschillende opera’s op concertante of semiscenische wijze gebracht door een maandelijks wisselende cast. Iedere opera wordt door Mylou Mazali geïntroduceerd. Opera per Tutti vindt het belangrijk om haar publiek op een luchtige en speelse manier deel uit te laten maken van de voorstellingen.